Print Icon
 
logo STUDS the newsletter

Better in English? Go ahead and scroll down.

Kerstboodschap van de voorzitter

   

20/20 visie

Het plannen van een gezellige december-maand in Corona-tijd. Ik weet niet hoe het jullie vergaat, maar bij mij levert het een paar uitdagingen op. Logistiek ter zijde geschoven, deze december is in vele opzichten anders dan anders. We kunnen niet even dat grote familiefeest vieren en vrienden, ouders en grootouders knuffelen. In de afwezigheid van deze en andere -zo gewoon geworden- tradities, is er een leegte ontstaan. Hoe vullen we die op? Kijken we anders naar 'wat belangrijk is in ons leven' of voelen we meer dan anders de drive 'er iets van te maken'? Hebben we door Corona een heel andere, zeg maar 20/20 visie gekregen of weten we het nog niet?

We beleven ARC ook anders. De jeugd traint nog wel, maar kan net als de senioren geen competitie spelen. Het clubhuis is dicht, geen drankje aan de bar, niet even samen zijn en al helemaal niet samen zingen.

Gelukkig zijn we rugbyers, en getraind om in een snel veranderend veld te zoeken naar een pad richting de try line. Deze STUDS laat je dan ook zien dat het #BlauweHart stevig door slaat en dat we zeker nog niet met de geitenwollensokken op de poef voor de open haard zitten. 


Zo hebben we een paar fantastische acties die dankzij onze sponsoren niet alleen jou, maar ons allemaal wat opleveren: een wijnactie samen met DeWijnschuur.nl. (mis vooral niet de video waarin Nick je alles over de wijnen verteld) Rugby-shop.nl doneert 25% van de Holiday-verkopen (check zeker onze nieuwe lifestyle T-shirts) Maar ook Zorg en Zekerheid die je een hele goede zorgverzekering én korting aanbieden, plus daarnaast nog eens de club sponsoren. Klik dus zeker als je wilt weten of jouw zorgverzekering beter of goedkoper kan. 


Bij gebrek aan een open haard duik ik zo maar eens met een warme choco op de bank. wacht vol verwachting op mijn pakketjes van de Rugby Shop en bedenk me of ik al een 20/20 vision heb. 

Opmerkingen, ideeën, wil je helpen als content creator of in de redactie van STUDS? Je kunt me vinden onder marcomm@arcrugby.nl

-Robert, Marcom 

   

Maar eerst...

rouwkaart Brian Pengally

Met ontsteltenis hebben wij te horen gekregen dat op donderdag 19 november 2020, Brian Pengelly ons onverwacht is ontvallen. Brian was een rugbyman in hart en nieren. Hij heeft in zijn jeugd op hoog niveau gespeeld in Engeland, maar is zijn hart gevolgd naar Nederland. Zijn passie voor de sport is nooit gedoofd, en ondanks dat zijn gestel na zijn ongeluk niet meer meewerkte, laat staan het toeliet zelf te spelen, heeft hij met verve zijn enorme kennis van de sport ingezet. 


Als trainer en coach heeft hij onze Colts landskampioen gemaakt in 2014, en in diezelfde periode onze dames van de tweede klasse omhoog gebracht naar de Ereklasse. We zullen Brian intens missen, en wensen Brian’s familie, Petra, Damiën, Ziggy en Keanu, heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.  


Bestuur Amstelveense Rugby Club  


Eveneens houden we na aan ons hart Martin Hasselman en  Philip Mahieu die ons ook dit jaar ontvallen zijn.

 #RememberingGiants

   
   
sponsor en partnership crew van ARC

Team update

We duiken er direct maar in: het Sponsoring & Partnerships team staat!  Als onderdeel van de nieuwe verenigingsstructuur die vorm krijgt en een hele brede Marcom portefeuille, is Robert bezig met het uitbouwen van de teams zoals Marketing, Digitale Communicatie, Digitale Transformatie, Merchandise, Events en Sponsoring & Partnerships (S&P). 


Het S&P team, onder aanvoering van Melvin Gale bestaand uit Bart Nollen, Wilco van Sminia, Ian Turner en Floris Scheurleer en kan daarnaast rekenen op support van Pablo Aguirre en Robert Fennis. De laatste zal ook eindverantwoordelijk blijven. Naast acties met low-hanging fruit zoals reclameborden, Club van 100 en openstaande contracten zijn er al succesvolle en leuke acties geweest met ARC mondkapjes, kerstbomen, nieuwe T-shirts, Clubactie van de Rabobank, Zorg & Zekerheid en het ARC Christmas Wine Fest dat nu loopt. 


Melvin’s opdracht is om samen met het team een gedegen strategisch plan op te zetten waarmee we vanaf nu al kunnen groeien naar een sterk ARC dat midden in de netwerken staat als een inspirerende en succesvolle partner.  Wil je meer weten, klik dan op de button. 

   
Holiday Gift Guide ARC Rugby

Na de mondkapjes en de kerstbomen blijven de acties gewoon komen!  Want, dankzij Nick Gale, Lilly Buurke en Jeff Meijer kunnen we nu allemaal weer gaan genieten van een paar heerlijke wijntjes deze kerst. Nick vertelt je er in de video alles over. Dankzij DeWijnschuur.nl is het mogelijk, dus sla je slag. 


Of wat dacht je van de te gekke nieuwe lifestyle shirts van ARC? Deze shirts en meer nieuwe ARC-merch vind je bij de Rugby-Shop.nl, die ook nog eens 25% van alle holiday omzet aan de club doneren! 


En als je wel toe bent aan een nieuwe zorgverzekeraar, denk dan zeker aan de kortingsactie van Zorg en Zekerheid, want naast de korting die je als ARC-er krijgt, steunen ze de club ook nog eens! 


Klik op de banners om direct te bestellen. 

   
Nieuws van de Penningmeester

Tussenoverzicht financiën 

Zoals beloofd in de laatste ALV willen wij jullie graag op de hoogte brengen van het financiële reilen en zeilen van ARC in deze roerige tijden. Wij zijn de afgelopen tijd druk bezig geweest om de kosten voor de club zo laag mogelijk te houden. Daarbij laten we de noodzakelijke uitgaven zoveel mogelijk sponsoren, en zijn we op zoek naar nieuwe sponsoren. Zoals aangehaald is in de ALV, is de financiële positie van de club erg kwetsbaar. 


De beperkingen die Corona ons oplegt hebben best een grote impact op ons inkomsten model. Normaal bestaat dat uit drie pijlers: Contributie, sponsoring 

en barinkomsten. 

Omdat de laatste tak nu wegvalt moeten we alle zeilen bijzetten om gedurende het jaar het hoofd boven water te houden. Deze Corona-tijd biedt kansen om nieuw te kijken naar hoe we solidair en er voor elkaar kunnen zijn. Daarom is de S&P Crew heel druk bezig met acties en barters op touw te zetten waar we allemaal beter van worden; jij, onze sponsoren, maar ook ARC.  

Clubacties met mondkapjes, kerstbomen, kleding, wijn en en, zijn bedoeld om extra inkomsten te creëren om de wegvallende barinkomsten enigszins af te dekken. We zullen ook druk bezig blijven naar nieuwe wegen te zoeken om elkaar te helpen, ook in het nieuwe jaar en ook na Corona.  


Over de financiën -tot nu toe- kunnen we kort zijn, wij zijn op de goede weg, maar we zullen met zijn allen de schouders eronder moeten zetten om in de resterende tijd van dit seizoen de kosten te minimaliseren én de inkomsten + sponsoring te maximaliseren. Een specifiek tussenoverzicht van de financiën is op aanvraag voor leden in te zien. 

   
ARC scoort in Movember

ARC scoort voor Movember

Sommigen hebben er Movember voor nodig, bij anderen zit het altijd wel snor. Ook dit jaar scoort ARC in november. Bart, Mats, Ben, Jamél, Sebastian, Jake, Tom, Craig, Ben & Quinn hebben meer dan €1100 bij elkaar weten te brengen voor Movember, de wereldwijde movement voor onderzoek en initiatieven op het gebied van mentale gezondheid, preventie van zelfmoord, prostaatkanker en teelbalkanker bij mannen. 


Aanvoerder Bart wil iedereen die deze snorren, en mannen, heeft gesponsord super bedanken. En nu maar hopen dat ze net als Jan, Piet, Joris en Corné die baarden en snorren laten staan. 

   
MOCAFÉ initiatief waar mannen praten met mannen

MOCAFÉ: bro's talking to bro's

'Ik vind het doodeng om over te praten'

'Ik ben een andere vader dan dat mijn vader was voor mij', 

'Soms kost het me zoveel moeite om te doen alsof alles okay met me is' 

'De sfeer bij ARC is zó open, ik kan hier met jongens praten. Niet zoals bij mijn andere club waar je voor m*** werd uitgemaakt als je over je gevoelens sprak.', 

'We hebben een safe space, maar we praten er nog te weinig over in ARC'. 

Dit zijn enkele van de dingen die gezegd zijn tijdens het eerste gesprek onder mannen over mentale gezondheid onder mannen. 


Het bleek een schot in de roos, het idee om in de club het gesprek onder rugbyers aan te gaan over ándere zaken. Je weet wel, gevoel, emoties. En, hoe vertel je hoe je écht in je vel zit? Movember deelnemers Danny, Bart, Conan, Ben, Leon, Craig gingen onder leiding van Robert op 19 November de uitdaging aan. Na een uitlopende online call van bijna 2 uur, écht, open contact, een paar tranen en een enorm bevrijdend gevoel later, waren we er allemaal wel over uit: DIT IS GAAF.  


Wat is ons plan? Meer MOCAFÉ's

Eerst online (en offline als Corona voorbij is) waar we in kleine groepen of sessies praten als mannen onder elkaar. Over van alles wat ons bezig houdt; emoties, daddy-issues, hoe ben ik als vader, hoe zeg je dat je niet lekker in je vel zit en hulp nodig hebt? De 19e hebben we het over heel veel gehad.  Hoe ben je open, wie vertrouw je, hoe begin je een gesprek en welke woorden gebruik je, hoe je er voor elkaar kunnen zijn, wat je kan zeggen en hoe je kunt reageren. En vooral ook: de kracht, de verbinding en het vertrouwen in elkaar dat groeit als je open bent. 

We willen de open sfeer bij ARC gebruiken als startpunt en dan kijken hoe we dit meer vorm kunnen geven. We willen actief bijdragen aan de ontwikkeling van een omgeving waarin we met z'n allen op een gezonde manier leren/kunnen praten. En er voor elkaar kunnen zijn, zoals alleen een andere man dat kan. Met uiteindelijk doel dat je die donkere wolk in je hoofd voorblijft. 


10 December om 20:00 uur is het volgende MOCAFÉ! 

Kom jij ook online langs? Meld je aan via de button

Open voor elke man binnen ARC. 

   
ARC TBM circle 21 nov

"Lions, Wasps & Sharks" in Amstelveen!

Zaterdag 21 november kwamen de cubs weer in grote getale naar de Amstelveense Rugby Club. om dit keer te strijden voor de grote battle tussen de  Wasps, de Sharks en de Lions. 

Cubs ARC foto

De eerste wedstrijd was tussen de Wasps en de Sharks. De Wasps oogden wat nerveus in de voorbereidiing en coach Stephan huiverde al bij het zien van de gestroomlijnde warming-up van de Sharks. De Wasps misten helaas Seyfo en StijnvL in de 1e rij die door ziekte en/of pijnlijke ledematen thuis hadden moeten blijven, dus er moest wat geschoven worden voor een optimale opstelling. De Sharks waren op volle sterkte en hadden maar 1 missie voor deze zaterdag en dat was de hoofdprijs winnen! -tekst: Sander van der Loos. fotografie: Caro, moeder van Maes 

   

Wie wordt de winnaar? 

Natuurlijk is Team Turf & Benjamins niet bang voor een beetje regen of vrieskou, maar in de maanden januari en februari kunnen we af en toe niet op het veld, omdat het te hard geregend of gevroren heeft. Dan wijken we uit naar The Beach in Aalsmeer, waar we in het zand kunnen oefenen. The Beach sponsort ons wel een deel, maar toch is het nog best prijzig om een aantal trainingen daar te houden. Een uitdaging dus om daar geld voor te vinden, die Team Turf & Benjamins graag oppakt. Ze hebben besloten om op 9 december pannenkoeken te gaan eten, met de afspraak dat voor elke pannenkoek die volledig wordt opgegeten, we sponsors vinden die bereid zijn een bedrag te sponsoren. 

Dat sponsoren kan op een 2 manieren:

  • Je sponsort een vast bedrag, ongeacht de hoeveelheid pannenkoeken. Dus bijvoorbeeld 10 euro voor de inzet van beide teams. 
  • Je sponsort 1 of meerdere spelers met een bedrag per pannenkoek. (voorbeeld: Je sponsort Sebastiaan voor 0,50 euro per pannenkoek, eet hij er 5, dan sponsor je 2.50 euro, eet hij er 10 dan kom je op 5.00 euro
Dit jaar kan er niet in het clubhuis gegeten worden, dus dat doen we nu lekker thuis met een videomeeting. Door een storing kunnen we even geen makkelijke betaalpagina aanmaken. Stuur daarom Harmen even een mailtje voor het te sponsoren bedrag, via de button. Je krijgt dan na afloop een Tikkie.  

   

Dank voor het lezen en op de hoogte blijven van ARC. We horen graag van je van deze STUDS vond. De volgende STUDS verschijnt op 26 januari. 

Fijne jaarwisseling!

   

Wat vond je van deze nieuwsbrief?

   
STUDS logo

Holiday Season greetings from our Chair

   

20/20 Vision

Planning a cosy December month in Corona time. I don't know about you, but with me it presents a few challenges. Logistics aside, this December is different in many ways. We can't just celebrate that big family celebration and hug friends, parents and grandparents. In the absence of these and other traditions, which have become so commonplace, a void has arisen. How do we fill it? Do we look differently at 'what is important in our lives' or do we feel more than usual the drive to 'make something of it'? Has Corona given us a completely different, say 20/20 vision, or do we not know it yet? 


We also experience ARC differently. The youth is still training, but like the seniors they can't play competition. The clubhouse is closed, no drinks at the bar, not being together for a while and certainly not singing together. Luckily we are rugby players, and trained to find a path to the try line in a rapidly changing field. 


This STUDS shows you that the #BlueHeart is going strong and that we are certainly not yet sitting with the goat wool socks on the ottoman in front of the fireplace. In this STUDS we have a couple of fantastic actions that, thanks to our sponsors, will not only benefit you, but all of us: a wine action together with DeWijnschuur.nl. (Don't miss the video in which Nick tells you all about the wines) Rugby-shop.nl donates 25% of the Holiday-sales (be sure to check out our new lifestyle T-shirts). But also Zorg en Zekerheid, which offers you very good health insurance and a discount, plus sponsorship of the club. So be sure to click if you want to find out whether your health insurance can be better or cheaper. 


Since I don't have a fireplace, I'll just dive on the couch with a hot chocolate. Wait expectantly for my packages from the Rugby Shop and think about whether I already have a 20/20 vision. 


Comments, ideas, would you like to help as a content creator or in the editing of STUDS? You can find me at marcomm@arcrugby.nl

-Robert, Marcom 

   

But first...

Brian Pengelly in memoriam

We were shocked when we were told that on Thursday, 19 November 2020, Brian Pengelly had unexpectedly passed away. Brian was a rugby man at heart. He played at a high level in his youth in England, but followed his heart to the Netherlands. 


His passion for the sport was never quenched, and despite the fact that after his accident his body stopped cooperating, let alone allowing him to play himself, he used his enormous knowledge of the sport with verve. As trainer and coach, he made our Colts national champion in 2014, and in the same period brought our ladies from the second division up to the Ere Klasse.. 


We will miss Brian very much, and wish Brian's family, Petra, Damiën, Ziggy and Keanu, lots of strength in this difficult time. 


Board Amstelveen Rugby Club 


We also hold close to our hearts Martin Hasselman and Philip Mahieu, who have also left us this year. 

#RememberingGiants

   
Sponsoring Partnership crew

Team Update

We dive straight into it: the Sponsoring & Partnerships team is here! As part of the new club structure that is taking shape, and a very broad Marcom portfolio, Robert is expanding the teams under his responsibility: Marketing, Digital Communication, Digital Transformation, Merchandise, Events and Sponsoring & Partnerships (S&P). 


The S&P team, led by Melvin Gale and consisting of Bart Nollen, Wilco van Sminia, Ian Turner and Floris Scheurleer, is supported by Pablo Aguirre and Robert Fennis. The latter will also remain the person ultimately responsible. 


In addition to actions with low-hanging fruit such as billboards, Club of 100 and open contracts, there have already been successful and fun actions with ARC mouth caps, Christmas trees, new T-shirts, Rabobank Club action, Zorg & Zekerheid and the ARC Christmas Wine Fest now running. 


Melvin's assignment is to set up a solid strategic plan together with the team that will allow us to grow from now on to a strong ARC in the middle of the networks as an inspiring and successful partner. If you want to know more, hit that button

   
ARC holiday gift guide banner

Get 'm while you can

After the ARC face masks and the Christmas trees, the actions just keep coming! Because, thanks to Nick Gale, Lilly Burke and Jeff Meijer, we can all start enjoying some delicious wines again this Christmas. Nick tells you all about it in the video. Thanks to DeWijnschuur.nl it's possible, so make your move. 


Or how about the awesome new lifestyle shirts from ARC? These shirts and more new ARC-merch can be found at Rugby-Shop.nl, who also donate 25% of all holiday turnover to the club! 


And if you are in need of a new health insurer, be sure to consider the Zorg en Zekerheid discount campaign, because in addition to the discount you get as an ARC member, they also support the club! 


Click on the banners to order directly.

   
   
news from treasurer banner

Interim financial overview

As promised in the last General Assembly, we would like to inform you about the financial ins and outs of ARC in these turbulent times. We have been busy lately to keep the costs for the club as low as possible. We are looking for new sponsors to sponsor the necessary expenses as much as possible. As mentioned in the ALV, the financial position of the club is very vulnerable. 


The limitations Corona imposes on us have quite an impact on our income model. Normally that consists of three pillars: Contribution, sponsorship and bar revenues. Because the last branch has evaporated, we have to pull out all the stops to keep our heads above water throughout the year. 

However, this Corona time offers opportunities to look anew at how we can show solidarity and be there for each other. 


That is why the S&P Crew is very busy setting up actions and barters that will benefit us all; you, our sponsors, but also ARC. Club actions with face masks, Christmas trees, clothing, wine and, are meant to create extra income to cover some of the lost bar income. We will also continue to look for new ways to help each other, also in the new year and also after Corona. 


Finally, we can be brief about the financial situation, we are on the way up, but we will all have to put our shoulders to the wheel to minimise costs and maximise revenue + sponsorship in the remaining time of this season. 


A specific interim overview of the finances is available to members on request.

   
movember banner

ARC scores during Movember

Some need Movember for it, others are always a Monsieur with a moustache. Also this year ARC scores in November. Bart, Mats, Ben, Jamél, Sebastian, Jake, Tom, Craig, Ben & Quinn have raised more than €1100 for Movember, the global movement for research and initiatives in mental health, suicide prevention, prostate cancer and testicular cancer in men.


Captain Bart would like to thank everyone who has sponsored these moustaches, and men, dearly. And now let's hope they leave those beards and moustaches like like a real Magnum P.I.


banner MOCAFÉ

MOCAFÉ: bro's talking to bro's

'I'm scared to death talking about it', 

'I'm a different dad than my father was to me', 

'Sometimes it takes me so much effort to pretend that everything is okay with me' 

'The atmosphere at ARC is so open, I can talk to boys here. Not like at my other club where you were called a f*** when you talked about your feelings', '

We have a safe space, but we don't talk about it enough in ARC'. 

Just some of the things that were said during our first talk about men's mental health. 


It turned out to be a hit, the idea of talking to rugby players about other things. You know, feelings, emotions. And, how do you share how you really feel? Movember participants Danny, Bart, Conan, Ben, Leon, Craig took up Robert 's challenge on 19 November. After a running online call of almost 2 hours, real, open contact, a few tears and a huge liberating feeling later, we all agreed: THIS IS AWESOME. 


What is our plan? More MOCAFÉs!

First online (and offline when Corona is over) where we talk in small groups or sessions as men among each other. About everything that keeps us busy; emotions, daddy-issues, how am I as a father, how do you say you're not feeling well and need help? 

On the 19th we talked about a lot. How are you open, who do you trust, how do you start a conversation and which words do you use, how you can be there for each other, what you can say and how you can react. And above all: the strength, the connection and the trust in each other that grows when you are open. 


We want to use the open atmosphere at ARC as a starting point and then see how we can give this more shape. We want to actively contribute to the development of an environment in which we can learn to talk together in a healthy way. And to be there for each other, like only another man can. With the ultimate goal that you stay ahead of that dark cloud in your head. 


December 10th at 20:00 hrs is the next online MOCAFÉ! 

Will you join us? Register below

Open for every man within ARC.

   
ARC CUBS circle

"Lions, Wasps & Sharks" in Amstelveen!

Saturday November 21, rugby royalty descended in large numbers to the Amstelveen Rugby Club again. To fight for the big battle between the Wasps, the Sharks and the Lions.

CUBS play

The first match was between the Wasps and the Sharks. The Wasps looked a bit nervous in the preparation and coach Stephan shivered at the sight of the streamlined warm-up of the Sharks. Unfortunately, the Wasps missed Seyfo and StijnvL in the 1st row who had to stay at home due to illness and/or painful limbs, so some shifts had to be made for an optimal set-up. The Sharks were at full strength and only had 1 mission for this Saturday and that was winning the first prize! And this was just the beginning. Hit the button to read all about it. 

-Text: Sander van der Loos. Photography: Caro, mother of Maes

   
Team Turf Benjamin Pancake Challenge

Will they be victorious? 

Of course, Team Turf & Benjamins is not afraid of a bit of rain or frost, but in the months of January and February we can't allways go out on the field , because it rained or froze too much. Then we move on to The Beach in Aalsmeer, where we can practice in the sand. The Beach does sponsor us a part, but it is still quite expensive to hold a number of training sessions there. 


So it's a challenge to find money for this, which Team Turf & Benjamins likes to pick up. They have decided to eat pancakes on the 9th of December, with the agreement that for every pancake that is eaten completely, we will find sponsors who are willing to sponsor them. 

There are 2 ways to sponsor that:

  • You sponsor a fixed amount, regardless of the amount of pancakes. So for example 10 euros for the commitment of both teams. 
  • You sponsor 1 or more players with an amount per pancake. (example: You sponsor Sebastiaan for 0.50 euro per pancake, he eats 5, then you sponsor 2.50 euro, he eats 10 then you come to 5.00 euro.
This year it is not possible to have the challenge in the clubhouse, so we will do that at home during a video meeting. 


If you want to, please send Harmen an email for the amount to be sponsored, via the button. You will then receive a Tikkie afterwards.

(Due to a software bug we are unable to create an fast payment page at the moment. Robert says sorry)


Can we count on you? 

   

Thank you very much for reading STUDS and keeping up to date with ARC. Please hit the feedback  button above the English version, as it means a lot. We wish you happy holidays and the next STUDS will be with you on January 26.  

   

Our mailling address is:

Imprint
Bevoegde vertegenwoordiger: Michelle Borm
E-mailadres: Voorzitter@arcrugby.nl
Telefoonnummer: 0615245570
Adres: Sportlaan 25a 1185 TB Amstelveen
Registratienummer van bedrijf: 0615245570

Want to change how you recive these emails?

you can update your preferences or unsubscribe from this list.

   
 
This email was sent by marcomm@arcrugby.nl to marcomm@arcrugby.nl
Not interested? Unsubscribe | Update profile
ARC Rugby | Sportlaan 25a 1185 TB Amstelveen
Imprint 
Bevoegde vertegenwoordigerMichelle Borm | E-mailadresVoorzitter@arcrugby.nl | Telefoonnummer0615245570 | Registratienummer van bedrijf0615245570